Braziliaans vispotje – Moqueca de Peixe e Camaro

Ingrediënten voor 4 personen

350 gr ongepelde gamba’s
500 gr filet van zeebaars
Sap van 1 limoen
1 ui
0,5 el zeezout
2 el tomatenpuree
2 el bloem
2 el olijfolie
teen knoflook
1 rode en 1 oranje en 1 groene paprika
2 pruimtomaten
Paar druppels tabasco
3 dl kokosmelk
15 gr verse koriander
1 el kurkuma (te koop in natuurwinkel)

Bereidingswijze

  • Verwijder het pantser van de gamba’s, maar laat de staartjes zitten. Verdeel de visfilet in 8 gelijke stukken.
  • Leg ze met de gamba’s in een kom en voeg limoensap en zeezout toe. Marineer ongeveer 30 minuten.
  • Snij onderwijl de paprika’s en ui in halve ringen, hak de knoflook fijn en ontvel de tomaten en snij deze in blokjes (zet dit alles nog even apart)
  • Dep de stukken vis droog en bestrooi met bloem.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de vis aan beide kanten goudbruin. Neem uit de pan.
  • Fruit vervolgens de ui en knoflook 2 – 3 min. zachtjes. Voeg de paprika, tomaat en tomatenpuree toe en roerbak 2 – 3 min.
  • Schenk 1 1/2 dl water bij het mengsel en voeg de annato toe. Breng al roerend aan de kook.
  • Voeg de kokosmelk toe en leg de vis en gamba’s in de pan. Laat 10 min. pruttelen.
  • Roer de (fijngesneden) koriander erbij en breng het geheel op smaak met tabasco.
  • Lekker met rijst.

Goed voor Ogen:

Oranje paprika de ‘Goed voor Ogen’ superfood veel vitamine C, ze-axantine en wat luteïne
Rode paprika bevat veel vitamine C en E
Groene paprika bevat luteïne en vitamine C
Tomatenpuree bevat veel vitamine E
Koriander bevat veel vitamine C
Gamba’s bevatten zink en selenium
Zeebaars bevat omega 3

Dit recept bevat 320Kcal per persoon

Separator image .