Crostini met vistapenade en gevulde bleekselderij

Ingrediënten voor 4 personen

Crostini met vistapenade
100 gr tonijn in olie 1 baguette
0,5 sjalotje 150 gr groene olijven met knoflook
1 teentje knoflook 0,5 blikje tomatenpuree
1 tl verse Provençaalse kruiden 25 gr ansjovis filet in olie
2 el olijfolie cayennepeper

Gevulde bleekselderij
200 gr ricotta 1 tl olijfolie
8 stengels bleekselderij 100 gr belegen kaas
1 bakje tuinkers zout en peper

Bereidingswijze Crostini met vistapenade

  • Halve sjalotje en knoflook in keukenmachine fijnhakken.
  • Olijven en kruiden toevoegen aan sjalot-knoflook mengsel en kort mengen.
  • Tonijn en ansjovis laten uitlekken en aan mengsel toevoegen en met tomatenpuree en olijfolie tot
  • glad mengsel draaien.
  • Op smaak brengen met cayennepeper
  • Baguette dun snijden

Bereidingswijze gevulde bleekselderij

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in vieren.
  • Bestrooi de stukken bleekselderij naar smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • Schep de ricotta om met de blokjes belegen kaas en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • Schep het kaasmengsel in de stukken bleekselderij, bestrijk ze dun met olie en zet ze 10 minuten in het midden van de oven. Verdeel de tuinkers over de vulling. Dit gerecht kan warm of koud worden gegeten.

Goed voor Ogen:

Tonijn in olie bevat omega 3 en 6 veel vitamine E en zink

Ansjovis in olie bevat omega 3 en 6 en zink

Tomatenpuree bevat betacaroteen en veel vitamine E

Bleekselderij bevat heel veel luteïne

De crostini bevat ongeveer 250 Kcal en de bleekselderij snack 175 Kcal per persoon

Separator image .