Gevulde avocado’s met zalm

Ingrediënten voor 4 personen
2 avocado’s 150 gr gerookte zalm
1 rode ui Sap van een halve citroen
1 el crème fraîche Handje bieslook
Peper en Zout

Beschrijving:
• Snij de avocado’s doormidden en verwijder de pit.
• Snij de avocado’s kruislings in met een mes, zodat er blokjes ontstaan. Zorg ervoor dat je niet door de schil heen snijdt, want die heb je straks nog nodig. Verwijder de blokjes voorzichtig met een lepel en stop ze in een kom.
• Pel en snipper het uitje en voeg deze bij de avocado.
• Snijd de zalm in stukjes en voeg dit bij de avocado.
• Voeg de crème fraîche en het sap van een halve citroen toe. Hak de bieslook fijn en voeg dit bij de massa.
• Breng de vulling op smaak met peper en zout en meng het voorzichtig door elkaar.
• Schep de vulling in de lege avocado schillen.
• Serveer de gevulde avocado meteen.

Goed voor Ogen:
Avocado bevat luteïne en vitamine E
Zalm bevat omega 3 en vitamine E
Citroen bevat vitamine C
Bieslook bevat vitamine C

Dit recept bevat 275 Kcal per persoon

Separator image .