Linzensalade met tomaat en bosbessen

Ingrediënten voor 4 personen

150 g bos bessen
500 g cherrytomaten
40 g pistachenoten, gepeld
2 tl suiker
1 blik linzen (400 g)
15 gr basilicum
1 el balsamicoazijn
1 tl dijonmosterd
4 el olijfolie
3 takjes oregano

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 150 °C.
  • Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi met de suiker en wat zout. Besprenkel met 3 el olie. Leg de takjes oregano tussen de tomaten. Zet ca. 45 min. in de oven.
  • Spoel de linzen af onder koud water en laat uitlekken.
  • Doe in een kom en voeg de blauwe bessen en het basilicum toe.
  • Neem de tomaten uit de oven en verwijder de oregano. Schenk het vocht van de tomaten in een kom.
  • Klop met de rest van de olijfolie, balsamicoazijn en mosterd tot een dressing
  • Schep de tomaten en dressing voorzichtig door de linzensalade.
  • Bestrooi met de noten.

Goed voor Ogen:

Bosbessen luteïne en vitamine E en B1
Pistache noten bevat luteïne vitamine E en selenium
Tomaten vitamine E
Linzen heel veel selenium
Verse Basilicum veel vitamine C

Dit recept bevat 210 Kcal per persoon

Separator image .