Makreelcrème met zongedroogde tomaatjes en snackgroeten met mosterddip

Ingrediënten voor 4 personen

0,5 el citroensap
3 el mayonaise
6 zongedroogde tomaatjes uit olie
0,5 el verse mierikswortel
100gr gerookte makreelfilet
16 snackcups of toastjes

Ingrediënten Snackgroenten met mosterddip voor 4 personen

16 cherrytomaten
1 oranje paprika (of 4 kleine snackpaprika), in repen
1 el grove mosterd
1/2 komkommer, in lange repen
3 el sinaasappelsap
2 el olie
2 stengel bleekselderij, in stukken
5 bospenen, geschrapt, doormidden gesneden

Bereidingswijze makreel crème

  • Verwijder het vel van de makreelfilet, snijd de vis in stukken
  • Pureer de stukken met een staafmixer, samen met de mayonaise, mierikswortel en het citroensap.
  • Breng de crème op smaak met peper. Bewaar tot gebruik in een afgesloten bakje.
  • Leg 18 snackcups of ronde toastjes op een schaal en schep de makreelcrème erin.
  • Verdeel de zongedroogde tomaat in reepjes gesneden eroverheen.

Bereidingswijze snackgroenten met dip

  • Leg de stukjes komkommer, bleekselderij, paprika, wortel en cherrytomaten op een schaal
  • Meng voor de dip het sinaasappelsap met de mosterd en olie.
  • Breng de dip op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  • Roer goed door en serveer bij de groenten.

Goed voor Ogen:

Zongedroogde tomaatjes in olie veel vitamine C en zink
Makreelfilet een ‘vette’ vis dus veel omega 3 en ook nog zink
Mierikswortel vitamine C
Cherry tomaatjes bevatten betacaroteen en luteïne
Bleekselderij heel veel luteïne en betacaroteen
Oranje paprika heel veel ze-axanthine en vitamine C en E
Bospeen bevatten betacaroteen

Dit recept bevat 260 Kcal per persoon

Separator image .