Quiche met paprika’s

Voor 4 personen
Ingrediënten
6 plakjes deeg (voor hartige taart)
250 gr ricotta
3 vrije uitloop eieren
650 gr gele, rode en oranje paprika’s
3 el verse basilicum, tijm en rozemarijn
4 losse blaadjes basilicum
Zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden.
Bekleed de quichevorm met bakpapier, bekleed de vorm met de (ontdooide) plakjes deeg.
Klop de ricotta met de eieren los en breng op smaak met zout en peper.
Maak de paprika’s schoon en snijd ze in dunne reepjes. Hak de kruiden fijn.
Voeg paprika’s en kruiden toe aan het ricotta mengsel, verdeel het geheel over de deegbodem.
Bak de taart in de oven in ca 30 minuten gaar en lichtbruin.
Garneer de blaadjes basilicum en nog wat paprika bovenop.

Goed voor Ogen
Oranje paprika vitamine E, C en luteïne en veel ze-anthine
Rode paprika bevat vitamine C en E en wat ze-axanthine
Gele paprika bevat vitamine C en vitamine E
Vrije uitloop eieren bevat luteïne en ze-axanthine en vitamine E
Basilicum bevat vitamine C
Tijm vitamine C en zink
Rozemarijn vitamine C

Dit recept bevat 549 Kcal per persoon 

Separator image .